Hanis Zalikha
@haniszalikha

Images and Videos By Hanis Zalikha

Lotus Butter Lipbait dari @shadedough untuk bibirku hari ini. Hari Jumaat kena pakai baju kebangsaan kat office jadi pakai baju Raya tahun lepas tapi dah tak berapa muat?! Don't understand! Mesti washing machine buat hal ni. Tapi double chin tu 🤔 Apa pendapat Yusuf?

And this my friend is the best meal in the world. Siap masa mengandung sempat mengidam and masak ni lagi. Ni anak dah keluar pun duk masak lagi. Nasi + Broccoli + Serbuk Ikan Bilis untuk @theyusufiskandar , dan Mommy (sikit) 🤗

So every morning this is the protein shake that I make for him.
/
Recipe by coach @khairikurd : Milk + Oats + Protein Powder + Banana + Plain Yoghurt + Honey . Kalau taknak muak (sebab nak kena minum 2kali sehari, kena blend sekali ais supaya minum masa sejuuuk angat). #gymwife

LOL Yusuf kenapa tak percaya ke @theyusufiskandar

Amboi tidur tu amboi @theyusufiskandar

I treasure this very much. Hek hek cc : @shadedough team 😍 #TheBestLipcreamEver #YerpYouWantIt

Breastfeeding mommies, you might wanna read this:
/
"Bayangkan kalau kunyah2 je susu dah banyak lagi sejam dua...? Eh eh..first time jumpa milkbooster sedap...rasa "cheating" je bila makan.Hew hew..Suka bila ada Habbatus Saudha dlm neh..
.
Cookies "nyum nyum" ni slalu ade dlm handbag. Kat ofis tetibe down takde susu, ni la penyelamat. Dah, takyah pikir sgt bahaya ke tak kat baby..bahan2 die jamin baby tak panas...
.
Pegi tgk page ni klu terliur dahhh..🤣
@twelveounces_hq
@twelveounces_hq
@twelveounces_hq"

Ni plak staff siapa sorry tak kenal

Tengok meja staff kami. Uols ada tak letak gambar boss sekeluarga dekat meja kerja uols 💅🏻

Bila mak-mak baru nak melaram pakai Lipbait @shadedough di bibir dan face cream yang coming soon pastuhhh

Dahlah taknak tidur @theyusufiskandar , bising pulak tu.

Cantiknyaaaaaa Kak Fiza pakai Lipbait jenama @shadedough . So rich so creamy, satu sapuan je terus complete the look. Alhamdulillah memang this is the best formulation for a long-lasting moisturising matte lipcream, more colours this year I promise! Follow @shadedough for more surprises you do not want to miss! Thank you for your overwhelming support on this one. More to come.
/
Repost @fizasabjahan . Thank you Kak Fiza nanti Hanis bagi banyak lagi warna hikhik 💋

Protein Pancake breakfast for @hairulazreen 's pre-workout meal. Pancake barter mix + 2 eggs + water + 1 scoop whey protein. Siap. Lighting cooking hood tu ponn.

I will miss everything about your phase as a baby ❤️ @theyusufiskandar #Throwback

Achievement Unlocked bagi seorang isteri (yang pemasak) ialah bila pergi makan kat restoran luar pastu suami tanya 'kenapa dia tak buat sedap macam ayang masak?'. Apa? Apa you cakap tadi? HEI!!! HEI!!! NI YANG BUAT I NAK MASAK STEAK 7 HARI 7 MALAM 7 BULAN NI HEI!!!

Crazy about green tea 🍃 Apa kebaikan green tea, siapa tahu?

Classic Black from #CakenisSignature series ni nak kena ada 14helai kot senang ❤️ @cakenis

Baru tahu kampung kiter ada diving spot 😍 Pulau Payar, Kedah (dari jeti Kuala Kedah blub blub blub dah sampai).
/
#IDiveWithMacha my instructor @adrin_macha #DiveBuddyForLife @hairulazreen #KeknisAdventures

Vegetables + Carb + Protein = Steamed Broccoli + Mashed Potatoes + Top Sirloin Steak . #GymWife omg masak steak setiap hari banyak sungguh belajar mendalami steak dan isi hatinya.

Episod Akhir #HairulHanisJunior 9malam ini : Travel with Baby ✈️

Datang sini takkan order sauce lain selain Southern Bang. (Yang Garlic Butter tuh pon kena order jugek). Pastu dah banyak kali try nak cipta resepi dia tapi tak dapat dapat, so geram. Selalu yang tetamu datang rumah makan seafood I masak, setiap kali tuh I tengah try nak cipta / tiru resepi Southern Bang ni ahahaha demm. #CrabFactorySS2 (Ini style Louisiana Boil tau, nanti emo plak terbayang sambal, tetiba rasa American).

My first love, my first taste of Southern Bang sauce on a seafood, my first messy table seafood experience. Ini tempat pertama diperkenalkan dengan makan seafood atas table gitu ja. Kedai pertama I Googled location and review to eat this way. Masa belum kahwin lagi, asyik nak dating sini ja, kesian boyfriend yang tak makan pedas itu. Paling #CadanganMakan sebab takde yang leh lawan kepedasan tempat ni. Dia ada empat level kepedasan, level yang kedua pun dah pijar tangan lol 🦀 Nama tempat ini, Crab Factory dekat PJ.

👻 mommy nak displin balik minum @toujoursadvanced collagen shots untuk 2017 ni 😂

Sisters day out with @leanazainal & @alisyarshd 🤗 Oh and ya @dedobot + @theyusufiskandar 💆🏻😂

Pengajaran terbesar dari tahun 2016 ialah; bila kita tengah mengadap satu cabaran atau kejatuhan, Allah sebenarnya sedang beri peluang untuk kita perbaiki diri kita. Dengarkan naluri hati dan buat yang terbaik, jangan ego, maka teruslah maju kedepan. Berbalik kepada niat utama kita, kerana Allah. Pasti ada jalannya.
/
Tapi pengajaran itu takde kena mengena dengan gambar, ahahaha gambar semua gambar keluarga kecilku. Yang ini adalah kurniaan dan pinjamanNya yang terindah. Termasuk Bujibu please don't be sadz.
/
Bagi yang masih membaca caption ini, semoga tahun 2017, kita dilimpahi rezeki yang halal, kita lebih banyak meniatkan pekerjaan dan usaha kita sebagai ibadah, dan kita sentiasa mensyukuri nikmat kesihatan dan keharmonian yang Allah bagi 🤗

Pengajaran hari ini, bayi tidur toksah bawak keluar, tunggu dia terbangun sendiri dulu 😂

Ni kiter punyerrrrrrrrrrr @muliyanatiafzan #AdraAzril

Mmm nak kena tanya HR kenapa kita tiba-tiba ada dekat sini 🤔 #HairulHanisAndCo

Happy Birthday Uncle Harry @amirulasrafs . Hope you enjoyed the little surprise 🎂
/
#HairulHanisAndCo #CakenisLondon